24 Mart 2016 Perşembe

Kitap Yorumu | Her Şey- Nicola Yoon [ Kitap Cadılarının Yolculuğu Blog Turu ]

Orijinal Adı: Everything, Everything
Türkçe: Her Şey
Yazarı: Nicola Yoon
Yayınevi: Pena Yayınları
Sayfa Sayısı: 344 



EN BÜYÜK RİSK HİÇ RİSK ALMAMAKTIR.

Bazen en sevdiğim kitapları sondan başa tekrar okurum. Son bölümden başlar ve başa kadar tersten okurum. Bu şekilde okuduğunuzda, kitabın bölümleri de umuttan çaresizliğe, kendini tanımaktan şüpheye doğru gider. Aşk hikayelerinde çiftler sevgili olarak başlar, sonunda yabancı olurlar. Yetişkinliğe ulaşma kitapları yolunu kaybetme hikayelerine dönüşür. En sevdiğiniz karakterler yeniden doğar. Benim hayatım bir kitap olsa ve tersten okunacak olsa, hiçbir şey değişmezdi. Bugünün dünden hiçbir farkı yoktu. Yarın da bugünle aynı olacaktı. Maddy’nin Kitabı’nda, bütün bölümler birbirinin aynısıydı. Olly’ye kadar.
 
“Muhteşem ve şiirsel.”
The New York Times Book Review
 
 “Kalbinizi ısıtacak bu hikaye, umut ve hayallerle sarılı aşkı tüm riskleriyle kabullenerek normalin ötesine geçiyor.”
Kirkus Reviews
 
“Okumaya başladığınızda her şeyi bırakmak istemenize yol açabilir... bu lanetli aşk masalına kapılmamak çok zor.”
The Times
 


“Bizi mahvedecek kadar güçlü bir aşk üzerine kurulu bu olağanüstü ilk roman, bir ilk roman için fazla iyi. Şefkatli, yaratıcı ve güzel anlatımıyla; şaşırtan sonuyla Her Şey bu yıl okuduğum en güzel kitaplardan biri.”
Jodi Picoult
 
“Müthiş, Nicola Yoon tamamen eşsiz ve güzel bir okuma deneyimi yaşatıyor. Muhteşem yazısı, bir aşk hikayesini kimsenin anlatmadığı gibi anlatmak için özgün çizimleriyle iç içe geçiyor. Bunun gibi bir kitabı okumuş olamazsınız.”
 David Arnold, 
“Bazen tamamen farklı ve inanılmaz MÜKEMMEL bir kitapla karşılaşırsınız. Günlük parçalarından kitap yorumlarına, çizimlerden mesajlaşmalara, Maddie ve Olly’nin aşk hikayesi acı, tatlı ve cesur. Herkesin okuması gereken bir kitap.”
Justine Magazine
“Her Şey’in her şeyi var... romantizm, cesaret ve zeka. Nicola Yoon’un kitabı ve sesi, kitabı bitirdikten sonra bile uzun süre benimle kaldı.” 
Danielle Paige


  Bu güzel kitabı Kitap Cadıları ile beraber okudum. Bloglarına konuk olmamı istediklerinde çok mutlu oldum, birde sayelerinde böyle güzel bir kitap okuyunca daha da mutluluk dolmuş olabilirim :') Buradan hepsine kocaman kocaman teşekkürler ve öpücükler :') 



  Muhtemelen kitabı çoğunuz yabancı bloglarda Everything, Everything adı ile görmüşsünüzdür. Bende görüp o zamandan beri çıkmasını dört gözle bekleyenlerdenim. ( İtiraf vakti; kapağına vurulduğum için beklediğim doğrudur ) 

  Aslında kitabın konusunu anlatmayacaktım. Çünkü benim gibi bilmeden okursanız tadı daha başka olur diye düşünüyorum. Ama sonra belki konuyu öğrenmek isteyenler olur diye yazayım dedim :') Eğer konuyu bilmeden okumak istiyorsanız bu kısmı atlayıp yazıya öyle devam edebilirsiniz :')

  Madeline'ın bir hastalığı var. Hemde büyük bir hastalık. Ağır Kombine İmmün Yetmezliği (AKİY) olan, "balon bebek hastalığı" olarak bilinen bir hastalık. Daha anlaşılır biçimde söylemek gerekirse bağışıklık sistemiyle ilgili ağır bir hastalık bu yani Maddy'nin dünyaya alerjisi var. Dokunduğu, yediği, kokladığı her şey hastalığını tetikleyebilir ve bu da onun ölümüne sebep olabilir. Maddy bu hastalıkla birlikte eve hapsolmuş durumda. Tam 18 yıldır kapıdan dışarı adımını atmamış. Evin içinde devamlı temiz hava döngüsünü sağlayan hava filtreleri var.
  Maddy bu hayata öylesine alışmış ki 18 yıl boyunca mutlu bir şekilde sürdürmüş hayatını. Daha fazlasını istemeden, beklemeden. İstese de olmayacağının bilincinde. Ta ki onu görene kadar. Yan eve taşınan Olly ile Maddy'nin hayatında her şey değişmeye başlıyor. Başta masum isteklerle başlıyor. Onu görmek istiyor. Sonra bu istekler büyüyor. Elini tutmak, onu öpmek, onunla dışarıda vakit geçirmek istiyor. Bu noktada yaşadığı hayat ona yetmemeye başlıyor. Dış dünyaya adım atmak istiyor. Ve Olly'yi tanıdıkça aşkın her şeye değeceğini düşünüyor. Bu noktadan sonra her şey bambaşka bir hal alıyor. Ve olanlar oluyor.




  Yazarın inanılmaz tatlı bir dili var. Maddy ile Olly arasındaki diyalogları okumak bana inanılmaz keyif verdi. O eğlenceli sohbetlerini okurken bile yüzümde gülümseme olmasına rağmen gözlerim dolu dolu okudum. Kitabın içindeki illüstrasyonlar inanılmaz tatlıydı, inanılmaz sürükleyici, inanılmaz güzeldi. Yani anlayacağınız bu kitabı anlatacak tek bir kelime olsa o benim için bu ' İNANILMAZ ' olurdu. 


  Kitabın kapağına aldanıp çok tatlı bir hikaye okuyacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz en başta onu söyleyeyim. Tamam çok tatlı bir hikaye ama o tatlılığı okurken bile hep bir yanınız buruk oluyor. Çünkü bu öyle göründüğü gibi mutluluklar saçan bir hikaye değil. Ara ara gözleriniz dolacak, bazen o gözyaşları göz pınarlarınızda durmak için çabalayacak ama duramayacak, bazen kahkahalar attıracak. 

  Kimi zaman kalbimi ezip parçaladı, kimi zaman sarıp sarmaladı. Ama her sayfasında içimden o duygu yoğunluğunu eksik etmedi.

  Kitaptaki aşk o kadar güzel, o kadar yalın ve naif ki okumaktan aşırı zevk aldım. Bi 300 sayfa daha olsa sesim çıkmadan okurdum o kadar sevdim Olly ile Maddy'nin hikayesini.





Bu kitabı size şiddetle tavsiye ediyorum. Benim 2016 favorilerimin arasında yerini aldı bile :')



'
' Belki de büyümek, sevdiğimiz insanları hayal kırıklığına uğratmak anlamına geliyordur. '





' Her şeyi istedim Olly. Seni ve bütün dünyayı istedim. Her şeyi istedim. '










Valla senin mi yoksa benim mi kelebeklerim ayaklandı bilmiyorum Maddy :')

















Şu konuşma kitapta en sevdiğim yerlerden birisi oldu kesinlikle. Aralarındaki diyalog o kadar tatlı ki :')








Bu çizimler çok tatlı hadi kabul edin :') Veee koşun kitabı kapın :')





2 yorum:

  1. Ben de okudum ve bayıldım. Bu tarz bildiğin başka kitap varsa bana önerir misin lütfen.

    YanıtlaSil
  2. Ben de okudum ve bayıldım. Bu tarz bildiğin başka kitap varsa bana önerir misin lütfen.

    YanıtlaSil

back to top