1 Ağustos 2015 Cumartesi

Kitap Yorumu | Meleğin Düşüşü- Susan Ee

Orjinal Adı: Angelfall
Türkçe: Meleğin Düşüşü
Yazarı: Susan Ee
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 316

Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi. Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle bir anlaşma yapmak dahil olsa bile. Raffe, kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raffe, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var. Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı umut ediyor. Raffe ise binlerce yıllık düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski gücünü yeniden kazanmayı.





Melekler yeryüzüne inerek bütün Dünyayı yakıp yıkmıştır. İnsanlar onlardan ve yıkımın peşinden ortaya çıkan yağmacı çetelerden köşe bucak saklanmaktadır. Yiyecek yemekleri, yatacak yerleri yoktur. Hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlardan biride Penryn'dir. Çetelerin artık saklandıkları eve gelmelerinden korktukları için annesi ve kardeşi ile saklandıkları yerden çıkıp başka yere geçmek istiyorlardır. Ama bir sorun daha vardır. Korktukları tek şey melekler ve çeteler değildir. Çünkü geceleri ortaya insanların uzuvlarını koparıp yiyen ne olduğu bilinmeyen yaratıklar çıkmaktadır. Buna rağmen evden çıkıp yola koyulurlar ve kendilerini bir melek sürüsünün ortasında bulurlar. Diğer meleklerin bir meleğin kanatlarını koparışına tanık olurla,r bu sırada onları farkeden melekler Penryn'in kız kardeşini kaçırırlar. Kanatları kesilmiş ve ölmek üzere olan melekten başka ona yardım edecek kimse yoktur. Buradan itibaren kanatsız bir melek olan Raffe ve Penryn'in yolları kesişmiştir artık ve ikisininde hedeflerine ulaşmak için birbirlerine ihtiyaçları vardır. 

Penryn, inatçı ve kardeşi için her şeyi yapmaya hazırdır. Bir yandan kafayı yemiş bir anne ile uğraşıp bir yandan kardeşinin peşine düşmüş güçlü bir kızdır. Bedenen bir erkekle dövüşebilecek kadar güçlü olan Penryn'in kalbi bir melekten uzak durabilecek kadar da güçlü müdür acaba ? 

Raffe, kanatları koparıldıktan sonra kanatlarını geri kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Buna düşman olan bir İnsan Kızı ile işbirliği yapmakta dahil. Acaba beraber yol aldıkları bu yolda ne kadar süre böyle düşman kalabileceklerdir birbirlerine ? 

Kitap MUHTEŞEMDİ. Konusu olsun, yazarın dili olsun her şey o kadar güzeldi ki. Hele Raffe Allahım ne muhteşem bir melek :D Bütün melekler Dünyayı yakıp yıkarken ben Raffe'nin onlar gibi olmadığından o kadar eminim ki. Bi kere agnostik bir melek düşünün ne kadar imkansız gözüküyor değil mi ? Ama bizim meleğimiz agnostik. Ve o kadar tatlı ki. Kitabın başlarında yara bandının ne olduğunu nasıl kullanıldığını anlamadığı için gözüne korsan bandı gibi koyup surat astığı bir sahne vardı, evde nasıl delirdim okurken anlatamam :D Kitap harika olmasına harikaydı ama ağır bi havası vardı. Herkeste böyle etki bıraktı mı yada bırakır mı bilmem ama bende büyük bi ağırlık ve kasvet yarattı. Hatta rüyamda Penryn'in yerinde gördüm kendimi, Raffe ile birlikte bir şeylerden kaçıyorduk :D O kadar etkiledi beni kitap. 



Kitabı okuyanlar bu resimdeki sahneyi bilir. Acayip etkilendim bu sahneyi okurken. Film izler gibi her şey gözümün önünde canlandı keşke film olsa dedim. Umarım bu seriyi film yaparlarda bizde izleme şansını yakalarız gerçekten. 



Ve son olarakta orjinal kapakların harikalığına bakar mısınız ? Ya muhteşemler gerçekten. O kadar beğendim ki kapakları.

Veeee müjdeli haber bütün bekleyenlere! 
End of Days- Günlerin Sonu 5 Ağustos'ta satışa çıkıyor. Haydi herkes halaya :D






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top